istiridye mantar miseli No Further Mystery
istiridye mantar miseli No Further Mystery
Blog Article
Evde istiridye mantarı tohumu üretimi, gıda değeri şiddetli bir gıda maddesi elde etmenin kenarı nöbet şatır bir uğraşı olarak da bileğerlendirilebilir.
Talaşlar ile bir tabanlık oluşturduktan sonrasında her 5 cm lik tabaka aralıkları ile tohum ekimi strüktürlır. Sonrasında ise talaşlar nemlendirilerek ilk teşrin düzlükı kapatılır.1,5 mahiye süreç nihayetinde ise mantarlar toplanmak sinein hazırdır.
· Substratı Hazırlayın: Eğer apiko bir mantar yetiştirme kitiniz varsa, substratı hazırlamak gerekmez. Fakat substrat hazırlamanız gerekiyorsa, önceden tamlanan malzemeleri kullanarak mütenasip bir karışım elde edin.
· İceberg marulları yeğin drene edilmiş, humuslu ve gıda açısından gösterişli topraklarda yetişir. Toprağınıza örgensel özdek ulamak ve pH seviyesini kontrol kılmak faydalı mümkün.
Ancak son yıllarda vüruten mantar yetiştiriciliği bölümü ile bu arada mantar tohumu satış yerleri skorsı artmıştır.
Kapalı 20 metrekarelik alanlarda yapacağınız üretim ile ali rakamlarda kazanç sağlama okazyonı sizi bekliyor. Detaylı marifet yürekin istiridye click here mantarı yetiştiriciliği makalemizi esastan sonrasında okumanız referans ederiz.
Başkaca tohum şu demek oluyor ki misel tedarik firmalarıyla da anlaşmalar yapabilirsiniz. Bu konuda bayilik desteği veren firmalar dahi vardır. Bunlara mantarhane denir ve tahmini maliyet olarak 25 tl olarak hesaplanmıştır.
Antioksidan Ağırlık: İçerdiği antioksidanlar yardımıyla hücre hasarını azaltır ve yaşlanma etkilerini geciktirir.
İstiridye mantarı bitirmek hem şatır hem de kârlı bir meşguliyettır. Yakınlarında adımları izleyerek muvaffakiyetlı bir üretim gerçekleştirebilirsiniz.
· Kutu veya Torba: İstiridye mantarı yetiştirmek yürekin kullanacağınız bir konteyner veya torba.
Ekolojik Ekincilik: İstiridye mantarları, uzvi atıkları kıymetlendirmek ve toprağın kalitesini artırmak ciğerin kullanılmaktadır.
· İceberg marulu çoğunlukla itici atmosfer koşullarını sever. Bu nedenle, tohumları genellikle baharın erken veya bağ bozumuın adım atarında ekebilirsiniz. ülke sıcaklığı 5-18 °C arasında olmalıdır.
İster evde hobi ammaçlı gerek ticari lakinçla olsun mantar yetiştiriciliği ciğerin en önemli konuların başında mantar miseli gelir. Sitemize de mevrut sorular ortada istiridye mantarı tohumu yahut mantar miseli nereden cebinır sorusu ilk sıralardadır.
Hasat Şapka kısmı kenarlarından aşağıya sevap kıvrılmadan önce mantarları hasat edin. çoğunlukla ekimden 4-6 hafta sonra ilk hasat gerçekleşir. Hasat esnasında mantarların kök kısmını dikkatlice kesin.